RAD7 - java.io.IOException: FATAL ERRORS encountered by WSDL2Java tool.

I was encountering the error below everytime I tried to invoke a WS client in RAD7. I was calling the WS through a console application using a generated client stub.

Deployment error:
    java.io.IOException: FATAL ERRORS encountered by WSDL2Java tool.
    at com.ibm.ws.webservices.wsdl.Parser.generate(Unknown Source)
    at com.ibm.ws.webservices.wsdl.Parser.generate(Unknown Source)
    at com.ibm.ws.webservices.tools.wsad.WSDL2Java._execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ws.webservices.tools.wsad.WSDL2JavaBase.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.etools.webservice.command.adapter.CommandToCommand.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.v61.consumption.j2ee14.stub.WSDeployStub.execute(Unknown Source)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.v61.consumption.j2ee14.command.AbstractEmitterAdapterCommand.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WASV61DeploymentModule.generateDeploymentCode(Unknown Source)
    at com.ibm.etools.webservice.deploy.core.AbstractDeploymentModule.deploy(Unknown Source)
    at com.ibm.etools.webservice.deploy.core.AbstractDeploymentModule.deployWebservice(Unknown Source)
    at com.ibm.etools.webservice.deploy.core.AbstractDeploymentModule.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WASDeploymentModule.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WASDeploy.execute(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WSDeployer.runWSDeploy(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WSDeployer.processModuleComponent(Unknown Source)
    at com.ibm.ast.ws.deployer.WSDeployer.execute(Unknown Source)

 

After searching google, I found one solution. I added the jar, in my classpath (buildpath/libraries). I found the jar in

<RAD_INSTALL>/SDP70/runtimes/base_v61/runtimes/com.ibm.jaxws.thinclient_6.1.0.jar

However, I was able to make it work without this before. For some weird reason it just pops out randomly, each time I do an update from SVN...

Published 02-12-2009 7:32 PM by lamia